1. Tietoa tilausten muokkaamisesta

2. Näin muokkaat tilausta

3. Uusien tuotteiden lisääminen tilaukseen

4. Ostoskorin sisällön muokkaaminen

5. Maksu- ja toimitustavan vaihtaminen

6. Alennuksen tai etusetelin lisääminen

7. Muutosten tallentaminen

Tietoa tilausten muokkaamisesta

Vastaanotetun tilauksen sisältöä on mahdollista muokata, jos asiakas haluaa esimerkiksi vaihtaa jonkin tilaamistaan tuotteista.

Huomaa: Tilauksen sisällön muuttaminen ei vaikuta asiakkailta tehtyihin veloituksiin. Jos tilauksen summa muuttuu, tulisi mahdollinen lisämaksu veloittaa tai liikamaksu palauttaa erikseen asiakkaalle.

Näin muokkaat tilausta

1. Mene kohtaan Myynnit > Tilaukset.

2. Etsi ja avaa tilaus, jota haluat muokata.

3. Klikkaa Muokkaa.

Jos et löydä Muokkaa-toimintoa, tilaus on jo käsitelty. Käsiteltyä tilausta ei voi enää muokata, mutta sen voi tarvittaessa perua ja kopioida uudeksi tilaukseksi.

Uusien tuotteiden lisääminen tilaukseen

Muokkaus-sivulla on Tuoteryhmät- ja Tuotehaku-kohdat, joista voit lisätä uusia tuotteita tilaukseen.

Ostoskorin sisällön muokkaaminen

Muokkaus-sivulta löydät myös ostoskorin, josta näet tilaukseen aiemmin lisätyt tuotteet ja muun tilauksen sisällön. Jos klikkaa tuotteen nimeä, avautuu näkymä, josta voit muokata esim. tuotteen määrää tai poistaa tuotteen tilauksesta.

Maksu- ja toimitustavan vaihtaminen

Maksu- ja toimitustavan voi vaihtaa siten, että poistat ensin ostoskorista maksu- tai toimitustavan. Sen jälkeen klikkaa ostoskorin ylänurkasta Lisää-nappia ja valitse tilalle uusi maksu- tai toimitustapa.

Jos asiakas haluaa maksaa lahjakortilla, voit syöttää lahjakortin koodin valitsemalla Lisää-valikosta Lahjakortti.

Huomaa: Maksutavan voi poistaa tilauksesta ainoastaan silloin, jos maksun tilana on hylätty, hyvitetty, peruutettu, maksamatta, odottaa, muistutettu, perinnässä tai tilille. Maksun tilaa voi tarvittaessa vaihtaa palaamalla tilauksen tietoihin ja valitsemalla Vaihda tilaa -valikosta jokin toinen tila maksulle.

Alennuksen tai etusetelin lisääminen

Ostoskorin Lisää-valikosta voit lisätä tilaukseen myös alennuksen tai etusetelin. Alennusta lisätessäsi voit valita, onko kyse kiinteästä tai prosenttialennuksesta sekä sen, vaikuttaako alennus koko tilaukseen vai esimerkiksi vain tuotteisiin.

Etusetelin lisäys edellyttää, että olet ensin luonut alennuskuponkeja kauppaan.

Muutosten tallentaminen

Kaikki tilaukseen tehdyt muutokset tallentuvat automaattisesti heti muutosten jälkeen. Kun olet tehnyt muutokset, voit palata takaisin tilauksen sivulle klikkaamalla Tilaus-linkkiä sivun yläreunasta.