1. Toimitusten luominen
  2. Pakettien määrittely
  3. Kuljetuspalvelun valinta
  4. Toimituksen vahvistaminen

Toimitusten luominen

Toimituksen muodostaminen onnistuu Myynnit > Tilaukset -osiosta. Etsi ja avaa sen tilauksen tiedot, jolle haluat muodostaa toimituksen

Toimituksen voi luoda samalla kun käsittelet tilausta tai erikseen klikkaamalla tilaussivun yläreunasta Muodosta toimitus -painiketta.

Pakettien määrittely

Toimitusta tehdessäsi voit valita, kuinka monessa paketissa tuotteet lähetetään ja minkä kokoisia ja painoisia pakkaukset ovat.

Jos tarvitset useamman paketin lähetykselle, voit klikata Uusi paketti -painiketta. Se lisää sivulle uuden paketin, josta voit valita pakettiin pakattavat tuotteet sekä asettaa pakkauksen mitat. Tuotteiden määrä-kentistä voit asettaa, kuinka monta tuotetta pakataan pakettiin.

Seuraavaksi voit asettaa pakkauksen mitat. Voit muokata mittoja klikkaamalla Kynä-ikonia pakkaus-valikon reunasta. Siitä voit asettaa pakkauksen mitat sekä sen, mitä pakkaus painaa tyhjänä.

Vinkki: Voit tallentaa useita pakkauksia valmiiksi klikkaamalla Uusi pakkaus -linkkiä. Se helpottaa myöhemmin toimituksien luontia kun voit suoraan valita oikean kokoisen pakkauksen ilman, että sinun tarvitsee joka kerta asettaa pakkauksille mittoja.

Paketin paino lasketaan automaattisesti tuotteisiin asetettujen painojen sekä pakkauksen tyhjäpainon perusteella. Painoa voi tarvittaessa manuaalisesti muokata.

Kuljetuspalvelun valinta

Kun paketit on määritelty, tulisi seuraavaksi valita kuljetuspalvelu. Kuljetussovelluksesta riippuen valinnat voivat hieman vaihdella, mutta valitse joka tapauksessa huolellisesti käyttämäsi kuljetusyhtiö ja -palvelu sekä tee muut tarvittavat lisävalinnat, joita haluat liittää toimitukseen.

Toimituksen vahvistaminen

Lopuksi vahvista toimitus klikkaamalla sivun alareunasta Luo toimitus -painiketta tai jos teet toimitusta käsittelyn yhteydessä, klikkaa oikealta alhaalta Käsittele-painiketta.

Kun toimitus on muodostettu, sinut ohjataan takaisin tilauksen sivulle. Sieltä löydät vähän alempaa erillisen Toimitus-osion, josta voit ladata osoitekortin lähetykselle tai kopioida lähetyksen seurantakoodin/linkin.